Oefeningen

Huiswerkoefeningen biedt innovatieve online ondersteuning bij de behandeling van cliënten en maakt gebruik van de software van Physiotec. Al meer dan 20 jaar ontwikkelen zij huiswerkoefeningen in samenwerking met fysiotherapeuten. Inmiddels hebben zij wereldwijd 40.000 gebruikers.

In de praktijk blijkt het voor cliënten vaak lastig om alle oefeningen en de uitvoering ervan te onthouden. Terwijl dit juist belangrijk is voor het herstelproces. Online video instructies van huiswerkoefeningen bieden een gemakkelijk geheugensteuntje. Aan de behandeling koppelt u het door u samengestelde oefenprogramma aan het online profiel van uw cliënt, zodat deze de video’s wanneer gewenst kan bekijken. Daarnaast is het mogelijk de oefeningen uit te draaien waarbij stap voor stap uitgelegd wordt wat de oefening inhoudt. Momenteel zijn er 10.000 oefeningen beschikbaar, waarvan maar liefst 5.000 in het Nederlands.

De huiswerkoefeningen kunnen worden afgespeeld met een computer,  smartphone of tablet, mits er een internetverbinding is. 

Mist u een video?
Zonder medewerking van onze gebruikers en experts zou onze database niet zo compleet zijn. Video toevoegen? Laat het ons weten via info@huiswerkoefeningen.nl.

Voorbeelden van oefeningen

Module orthopedie :

In de module orthopedie zitten veel huiswerkoefeningen die worden gebruikt om de behandeling van het houdings- en bewegingsapparaat in uw praktijk te ondersteunen. Variërend van post OK cliënten, atleten en iedereen daartussenin. Denk bij deze oefeningen aan het werken aan ROM, myofasciale release, houding, proprioceptie, neurale mobiliteit, motorische controle, stabiliteit, rekken, isometrisch en excentrisch versterken en nog veel meer.


Module zwangerschap :

Deze module bevat oefeningen specifiek gericht op de zwangere vrouw. Dit zijn onder andere ademhalingstechnieken, bekkenbodem oefeningen, do's en dont's, alsmede een aantal specifieke rek oefeningen en spierversterkende oefeningen die van toegevoegde waarde kunnen zijn tijdens de zwangerschap.